Venner av Amerika   www.venneravamerika.no


« Kommentar til oppslag i TV2 Nettavisen | Forsiden | Glem aldri 11. september 2001 »

Pressemelding: USA-venner jubler for SV-retrett

Arbeiderpartiets Espen Barth Eide sa til TV2 Nettavisen i går at SV har moderert sine formuleringer om USA: - Det er helt tydelig at SV har lagt seg på andre måter å tenke på enn i landsmøtevedtaket som var sterkt preget av Irak-krigen, sa Eide. Leder for Venner av Amerika, Fredrik K.R. Norman, jubler over SV-retretten. Les videre.

- Vi er gledelig overrasket over hvor raskt SV har tonet ned sin USA-kritikk denne valgkampen. Det er betryggende å se at Arbeiderpartiet har hentet frem en 180-graders kursendring fra SV ved Kristin Halvorsen.

Norman fortsetter:

- I sitt foredrag ved NUPI sa Kristin Halvorsen at SV vil arbeide for et fruktbart og konstruktivt samarbeid med USA. Norge skal ifølge Halvorsen være en partner overfor USA, og SVs politikk vil ikke være anti-amerikansk. Hun har også dempet SVs motstand mot norsk medlemskap i NATO.

- Dette synes vi i Venner av Amerika er strålende nyheter. Kristin Halvorsen har nærmest lagt all SVs USA-kritikk død. Det er gledelig overraskende at partiets øvrige medlemmer aksepterer dette.

- Vi er svært glade for Arbeiderpartiets og Kristin Halvorsens forsikringer om at en eventuell rødgrønn regjering vil videreføre de sentrale delene av Norges vennskap med USA, avslutter han.

Kontakt Venner av Amerika

 

Tilbake til forsiden...